Antwerpen heeft een nieuw kattencafé

Wie door de korte Nieuwstraat liep, zag al langer de etalage van katcafé Katmosfeer. Maar nu is het zo ver. Na bijna een jaar werken heeft het kattencafé  op twintig juni kunnen openen. De nieuwe koffiebar wordt uitgebaat door Joyce Anthoon (29) en haar zeven katten.

Op de menukaart vind je een lijst met foto’s en namen van alle katten, met ernaast de huisregels: niet de klant, maar de kat is koning. Dat maken de katten bij het binnenkomen snel duidelijk. Bij het binnenkomen is er geen enkele viervoeter die opschrikt of nog maar opkijkt.

“Er komt wel veel werk bij kijken”, vertelt Joyce Anthoon. We hebben veel langharige katten die regelmatig geborsteld moeten worden, en dan nog de kattenbaken, eten geven en al die zaken, maar dat is het wel waard.” Joyce heeft enkele jaren een gewoon café uitgebaat, voor ze besloot over te schakelen op het nieuwe concept. “Ik heb echt een passie voor katten, dus ik ben blij dat ik die passie nu met mijn werk kan combineren.”

“we hebben er een jaar aan moeten werken voor we konden openen”

De zeven katten hebben op voorhand voldoende tijd gehad om zonder te veel stress te wennen aan hun nieuwe werk in het café, vertelt Joyce.  “De katjes zijn van ons, en ze gaan ook altijd hier blijven. Ze hebben dus zeker voldoende tijd om aan het concept en het nieuwe thuis te kunnen wennen. Toen ze nog bij mij thuis woonden heb ik ook geprobeerd om ze al zo veel mogelijk te socialiseren, maar daar kwam er natuurlijk nooit zoveel volk op bezoek als in een vol café. Ze hebben zich over het algemeen heel snel kunnen aanpassen aan hun nieuwe omgeving en de mensen. Alleen Anubis is nog steeds een beetje een schrikkepeut.”

“We hebben deze locatie gevonden in september.” Vertelt uitbater Joyce. “We hebben alles zelf gebouwd, dus dat heeft wel een tijdje geduurd. We wilden ook pas openen als alles helemaal in orde was voor de katten. Dat we al open zijn wil dus niet zeggen dat alles al klaar is. Zo zijn we nog volop bezig met het bouwen van  de keuken. Momenteel is het hier nog redelijk rustig, maar ik denk dat de mensen hun weg naar hier nog wat moeten vinden.”

Antwerpen heeft in totaal twee kattencafé’s, en beide zijn in de Triangel te vinden. Triangelaars houden dus duidelijk van katten.

By | 2024-08-30T23:24:02+02:00 augustus 30th, 2024|Geen categorie|0 Comments

About the Author: