Top 10 van Vooruit Antwerpen voert actie op Theaterplein

Het Theaterplein kleurde op donderdag 10 oktober een beetje rood. In de laatste sprint naar de gemeenteraadsverkiezingen van zondag voerde partij Vooruit er actie met de eerste tien kandidaten op de lijst. Elke kandidaat poseerde naast een groot rood bord, met daarop slogans die de kern van hun campagne moesten samenvatten.

Met de actie, gedoopt ‘de rode golf’, wil lijsttrekker Kathleen Van Brempt inzetten op inhoud tijdens de laatste dagen van de campagne. Dat gaat gepaard met een verzoek aan sympathisanten om nog op extra plaatsen borden uit te hangen en meerdere kandidaten zullen opduiken op plekken in de stad die gekoppeld zijn aan de verkiezingsthema’s. De slogans, zoals ‘Zeker zijn dat de roltrappen werken’ of ‘Cultuur, geen censuur’, wijzen op wat fout loopt in de stad, hoewel de socialisten de afgelopen zes jaar wel deel uitmaakten van het bestuur.

Op de vraag die over alle tongen gaat, zou Vooruit een coalitie vormen met PVDA, wilde Van Brempt het volgende kwijt:

“Ik zie een communistische burgemeester niet zitten. Iedereen die mij kent, weet dat mijn hart bij de haven ligt, bij de dok- en chemiewerkers. De welvaart van Antwerpen, en Vlaanderen, wordt gemaakt door de mensen die in die bedrijven werken. De essentiële vraag is of de PVDA met de N-VA wil besturen, want daar zal de meerderheid liggen. En als het antwoord daarop ‘nee’ is, dan is dat een nutteloze stem. Een groot links blok dat aan de kant staat te roepen, daar pas ik voor.”

Hoe blikt u terug op de campagne?

“Het was een fijne campagne. We hebben heel veel huisbezoeken gedaan, daar komen ook al die slogans uit, en ik doe dat wel graag. Ik heb er helemaal geen slecht gevoel bij, integendeel.”

 

“Er zijn twee realiteiten. Degene die de media deels maken en waarbij er zogezegd een grote burgemeesterstrijd bezig is, en degene die geleefd wordt door de mensen bij wie we langsgingen. Daar horen wij ‘ik kan geen afspraak maken bij de politie’, ‘ik zou graag voor mijn kinderen een betaalbare woning kunnen vinden’, enzovoort. Dat zijn de zaken waar de mensen, en ikzelf ook het liefste, mee bezig zijn.”

U bent hier in het culturele hart van Antwerpen. Zal Cultuur een speerpunt zijn voor Vooruit in de komende legislatuur?

“Zeker. Er staan twee fantastische vrouwen in de top vijf, en dan heb ik het niet over mezelf. Dat zijn Lien Van de Kelder en Tatjana Scheck die cultuur heel goed kennen en schitterende schepenen van Cultuur zouden zijn.”

Deze stunt heet ‘de rode golf’, vanaf welk verkiezingsresultaat zal u tevreden zijn?

“Ah, daar ga ik niet op antwoorden.”

 

 

By | 2024-10-14T15:40:52+02:00 oktober 12th, 2024|Actua|0 Comments

About the Author: