Yoga Løft Antwerp wil met haar yoga- en pilateslessen een safe space bieden aan vrouwen

De Triangelbuurt verwelkomt een gloednieuwe yoga- en pilatesstudio. Tussen alle wegenwerken in de Schuttershofstraat door, kan je vanaf woensdag 16 oktober volledig tot rust komen bij Yoga Løft Antwerp. Founder Ninalotte Roose (22): “Pilates is een zeer toegankelijke sport die ook nog eens heel effectief is.” 

 

Founder, Ninalotte Roose

Founder Ninalotte Roose (22)

Je kan haar kennen van haar hoofdrol in de jongerenserie 2DEZIT, heel wat modellenwerk en een kookboek over hormonale gezondheid dat binnenkort gelanceerd wordt. Maar je zal de 22-jarige Ninalotte Roose momenteel vooral terugvinden in haar yoga- en pilatesstudio, die ze samen met co-founder en goede vriendin Alberte Frederikse oprichtte. “Mijn passies gaan van acteren en modellenwerk tot gezondheid, sport en welzijn. Yoga Løft Antwerp is een combinatie van de drie laatste waarbij alles draait om het vinden van een balans tussen uiterlijke en innerlijke schoonheid.”  

 

Joseph Pilates 

Pilates is een specifieke soort van beweging die tijdens de Eerste Wereldoorlog is uitgevonden door de Duitse Joseph Pilates. Wat toen begon als recuperatiesport, is inmiddels uitgegroeid tot één van de populairste fitnessmethoden. “In tegenstelling tot een HIIT-workout of een cardiotraining, haalt pilates ons cortisol niveau niet omhoog. Het is een intense sport, maar je lichaam voelt zich op zijn gemak. Dat is de reden waarom zoveel vrouwen na enkele lessen al zulke mooie resultaten zien”, legt Ninalotte Roose uit.  

 

Er bestaan enorm veel variaties op de sport. Denk aan reformer pilates, zwangerschapspilates of stoelpilates. Yoga Løft Antwerp zal zich focussen op de klassieke mat pilates. Ninalotte Roose: “We willen dat onze lessen ook geschikt zijn voor beginners. Met mat pilates heb je enkel je eigen lichaamsgewicht nodig en een paar kleine props zoals een balletje of een Pilatesring. De oefeningen maak je zo zwaar als je zelf wilt.” 

 

Safe space  

De pilates-en yogastudio zal enkel toegankelijk zijn voor vrouwen. “Dat is een heel bewuste keuze geweest. Ik merk dat veel meisjes vaak niet naar een fitness durven gaan, omdat ze zich niet op hun gemak voelen. We willen van Yoga Løft Antwerp een safe space maken waar iedereen zich comfortabel voelt”, vertelt Ninalotte Roose.

 

De yoga-en pilatesstudio

Woensdag 16 oktober is de ‘grote’ opening van Yoga Løft Antwerp. Hoewel er na al dat harde werk toch iets gevierd magworden, al zal het eerder een rustige avond worden. Ninalotte Roose: “Een groot openingsfeest past niet bij het DNA van onze loft. We willen de mensen eerst rustig kennis laten maken met de yoga- en pilatesstudio zodat ze zich hier ook echt thuis voelen.” In de toekomst hoopt Ninalotte de studio verder uit te bouwen tot een warme ontmoetingsplaats waar mensen voor of na een les gezellig iets kunnen drinken.  

By | 2024-10-18T11:37:25+02:00 oktober 17th, 2024|Luchtig|0 Comments

About the Author: