Jong Geluid: Een knallend halloweenfeestje of gewoon een horrorfilm?

 

In onze rubriek ‘Jong Geluid’ vragen we elke week jongeren in de Triangelbuurt naar hun mening over actuele thema’s die hen raken. Het is weer die tijd van het jaar: ‘Spooky Season’. Maar wat doen de jongeren tijdens deze editie van Halloween? 

Halloween is een jaarlijks fenomeen dat enorm populair is bij jongeren. Als kind ga je verkleed op pad van deur tot deur op zoek naar snoepgoed. Wanneer je ouder wordt ruil je die wandeling en het snoep in voor een feestje en cocktails in thema. Of het nu eenhalloweenfeestje of een horrorfilm is, niemand ontsnapt aan de griezelsfeer van eind oktober.

 

Dominique: “Mijn favoriete feestje”

“Halloween is altijd fantastisch in mijn vriendengroep, we maken er een feestje van en verkleden ons zo eng mogelijk. Ik ben zelf van Engeland maar ga naar een feestje bij Erasmus vrienden in Edinburgh. Ik kijk er enorm naar uit dat ik een bezoekje aan de hoofdstad van Schotland kan koppelen aan mijn favoriete feestje van het jaar. Normaal steek ik veel tijd in mijn kostuum maar omdat ik nu maar een beperkte bagage kan meenemen zal ik in Schotland verkleedkleren moeten zoeken. Vorig jaar ging ik als de Harley Quinn, nu zal het waarschijnlijk als spook zijn.” 

 

Nina: “Dankzij de scouts vier ik jaarlijks Halloween” Nina jong geluid

”We organiseren bij onze scouts jaarlijks een halloweentocht, dit jaar is het mijn taak om de kinderen te doen verschieten in het bos aan ons scoutslokaal. Als ik eerlijk ben heb ik zelf niet zo veel met Halloween. Het organiseren van de halloweentochten en de feestjes achteraf vind ik dan weer wel geweldig. Ik weet nog niet juist als wat of wie ik verkleed ga, maar op de scouts slagen we er altijd in om griezelige kostuums in elkaar te steken.”

 

 

Jan en Jasmien: “Dit jaar combineren we onze Halloween tradities” 

Jan:” We zijn nog niet zo lang samen dus dit wordt onze eerste Halloween als koppel en ik kijk er wel naar uit. In mijn vriendengroep wordt het altijd uitbundig gevierd en dat zal dit jaar niet anders zijn. Ik kom uit Duitsland dus aan bier zal er zeker geen gebrek zijn, de kostuums daarentegen is bij ons niet zo belangrijk. Vorig jaar ging ik als clown maar na een uurtje schoot er niets meer van mijn kostuum over. “ 

Jasmien: “Ik ben nog nooit op een halloweenfeestje geweest dus ik vind het best wel spannend. Voor mij was Halloween tot nu toe altijd horrorfilms kijken in de zetel terwijl het buiten aan het regenen was. Ik denk dat Jan en ik dat nu de avond ervoor gaan doen zodat we allebei onze halloweentradities een beetje in ere kunnen houden.” 

 

By | 2024-10-22T16:20:31+02:00 oktober 22nd, 2024|Geen categorie|0 Comments

About the Author: